Τι συμβαίνει όταν προσθέσουμε αυτή τη βιταμίνη στη διατροφή μας;

Τη βρίσκουμε στο εμπλουτισμένο γάλα, το ελβετικό τυρί, τα μανιτάρια και την…ηλιοφάνεια (η έκθεση στον ήλιο βοηθά τον οργανισμό να την συνθέσει). Ο λόγος για τη βιταμίνη D, για την οποία νέες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωσή της σχετίζεται με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με καινούρια δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal, η βιταμίνη D φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με το κρυολόγημα, τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις και ιούς που μπορεί να αποβούν μοιραία για την ίδια τη ζωή.

Μια συμβουλευτική επιτροπή στην Βρετανία έκανε τη σύσταση να εμπλουτιστούν τροφές με βιταμίνη D, όπως το γάλα. Οι ερευνητές που έκαναν τη μελέτη στο πανεπιστήμιο Queen Mary ανέφεραν πως η κατανάλωση συμπληρώματος της βιταμίνης ελαττώνει κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών λοιμώξεων.

elle.gr

Η σελίδα notiansvoice.gr χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο