Συνέντευξη της Αλεξίας Καμμένου προπονήτριας γυναικείου τμήματος Polo στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης (ΝΟΒ)

Ο αθλητισμός δημιουργεί σχέσεις ζωής και δυναμώνει τα παιδιά στο σώμα και στο πνεύμα, ώστε να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας όλοι.

 

Συνέντευξη παραχώρησε στην ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ η ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ προπονήτρια γυναικείου τμήματος Polo στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

 

Είσαι προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του ΝΟΒ. Ανάλυσε μας την φιλοσοφία σου για το polo.

 

Είμαι γέννημα θρέμμα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης οπότε μεγάλωσα με αυτή την φιλοσοφία που διέπει όλα αυτά τα χρόνια τον Σύλλογο μου, η φιλοσοφία έχει να κάνει με την παραγωγή  Αθλητριών και Αθλητών η ομάδα να βασίζετε στα δικά της παιδιά στις δηκες της δυνάμεις διότι αυτό είναι το πιο υγιές και το πιο ανταγωνιστικό θα μπορούσα να πω σε σχέση με άλλα σωματεία που λειτουργούν διαφορετικά.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν εδώ, αγαπάνε την ομάδα τους έχουν τις ίδιες αρχές προπονητικές αλλά και συμπεριφοράς, εξελίσσετε σε προπονητές και αργότερα γιατί όχι και σε παράγοντες της ομάδας κάτι που δεν πρέπει να χαθεί ποτέ γιατί αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να κρατάμε αυτό το υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες ομάδες που έχουν αλλά κίνητρα άλλη φιλοσοφία και άλλη στάση απέναντι στον πρωταθλητισμό.

 

Παράγεις παίκτριες για το αύριο του Ελληνικού polo. Πόσο απογοητεύεσαι όταν έρχονται ανταγωνίστριες ομάδες και σου παίρνουν αυτό που δημιουργείς ?

 

Πρώτα από όλα αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποια χρονική στιγμή η ομάδα έχει κλείσει έναν μεγάλο κύκλο ξεκινάει κάποιον άλλο και έτσι κάποιες παίχτριες που έχουν φτάσει κάπου θέλουν να πάνε σε μια ομάδα πιο έτοιμη να διεκδικήσει πράγματα, εκείνο λοιπόν που θα ήθελα να ξαναγίνει σιγά σιγά στην Βουλιαγμένη είναι να βγουν αυτές οι παίκτριες και να έχουν την δυνατότητα μέσα στην ίδια τους την ομάδα να είναι πρωταγωνίστριες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οπότε να μην μπαίνουν καν στην διαδικασία να σκέπτονται να φύγουν.

Η Βουλιαγμένη προσφέρει κάποια πράγματα που είναι μοναδικά, είναι μια οικογένεια για τις αθλήτριες το περιβάλλον είναι ιδανικό οι πιέσεις είναι πολύ υγιείς και συγκεκριμένες όπως πρέπει να είναι σε ένα Σωματείο οπότε από την μια μεριά δουλειά μου είναι σίγουρα να βγάζω παίχτες όπως ένα άλλο βήμα είναι να μένουν οι παίχτριες αυτές εδώ, σίγουρα όταν ένας κύκλος έχει κλείσει μια πολύ επιτυχημένης ομάδας και ανοίγει ένας καινούριος όταν μέσα σε αυτό το μεταίχμιο υπάρχουν παίκτριες πρωταγωνίστριες που έχουν βγει από εσένα πιθανόν τα κριτήρια τους να αλλάξουν λίγο, εκεί θα πρέπει δουλέψουμε αυτό να ξαναγίνει όπως ήταν παλιά και οι παίκτριες να μην θέλουν να φύγουν έστω και αν οι οικονομικές προτάσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτά που τους προσφέρουμε εμείς σαν ομάδα.

 

Πόσο ανταγωνιστικά μπορεί να σταθεί ο ΝΟΒ απέναντι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

 

Κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έκλεισε έναν κύκλος όπως είπα μιας πολύ μεγάλης ομάδας πρωταθλήτρια της Ευρώπης με πάρα πολλά πρωταθλήματα και άνοιξε ένας καινούργιος.

Έτσι γίνετε σε όλες τις ομάδες του κόσμου δεν μπορείς πάντοτε να είσαι στην πρώτη θέση πρέπει να ξαναδουλέψεις από την αρχή, το ίδιο ισχύει και για την Βουλιαγμένη και για τον Ολυμπιακό ενδεχομένως εν καιρό.

Σίγουρα όταν έχεις μια μεγάλη οικονομική βάση και ένα τεράστιο μπαντζετ το να κάνεις κάποιες κινήσεις γρήγορες και να βελτιώσεις έτσι την κατάσταση ποιοτικά των παικτριών, είναι μια ευκολία μια πολυτέλεια που εμείς δεν έχουμε, το ότι η Βουλιαγμένη η μοναδική ομάδα στο γυναικείο πόλο που έχει μείνει σταθερά στην πρώτη και στην δεύτερη θέση με εξαίρεση μια χρονιά που βγήκε τρίτη δείχνει από από μόνη της την σοβαρότητα και την δουλειά που γίνετε όλα τα χρόνια από την σύσταση του γυναικείου τμήματος.

Τώρα για να μπορέσεις να ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό αυτήν την χρονική στιγμή με αυτές τις παίκτριες και του μπαντζετ που έχει, θέλει υπομονή θέλει δουλειά και έναν καλό προγραμματισμό που πιστεύω ότι γίνετε αλλά δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη αυτό να ξαναγίνει όπως ήταν η Βουλιαγμένη δηλαδή να είναι τόσο πολύ καλύτερη όποτε να μην έχει να φοβηθεί τίποτα και να αντιμετωπίσει τα πάντα με μεγάλη ευκολία.

 

Υπάρχει τώρα ή στο μέλλον ομάδα που θα μπορεί εκτός από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ & τον ΝΟΒ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ?

 

Δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί όσο περισσότερες είναι οι ομάδες και ο συναγωνισμός τόσο καλύτερο είναι και για τους προπονητές και για τους παίχτες, νομίζω πως αυτήν την χρονική στιγμή και για τα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα, εκτός αν υπάρξει κάποια κίνηση που και αυτό δεν έχει να κάνει καθαρά και μόνο με το οικονομικό, δεν υπάρχουν παίκτριες για να γίνουν τόσες πολλές μετακινήσεις, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα σωματεία που θέλουν να φτάσουν την Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό δεν βλέπω άλλη ομάδα εκτός της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού να έχουν την οικονομική Βάση να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να δουλέψουν με τα δικής τους παιδιά και υπομονή.

Επίσης να κρατήσουν τα δικά τους παιδιά αυτό είναι το σημείο που πρέπει τα νέα σωματεία να προσέξουν πάρα πολύ, να έχουν δημιουργήσει καταστάσεις οπότε οι παίχτες που παράγουν να μείνουν εκεί.

 

 

Η συμπεριφορά σου σαν αθλήτρια εντός πισίνας όσο και εκτός αυτής στον προπονητικό πάγκο.

 

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά παρότι δεν φαίνετε, σίγουρα είμαι εκρηκτική σίγουρα είμαι ένας άνθρωπος υψηλών τόνων αλλά νομίζω ότι προπονητικά είμαι πολύ πιο ήπια τουλάχιστον στην κάθε μου μέρα στα παιδιά, αυτό είναι θέμα ηλικίας και εμπειρίας σιγά σιγά.

Και στις δυο περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλη η αγάπη και το δόσιμο που κάνω, η ζωή μου είναι γεμάτη και σαν αθλήτρια ήμουν ευτυχισμένη με αυτό που έκανα και αργότερα η μετάβαση μου σαν προπονήτρια ακόμη περισσότερο ήταν κάτι που δεν περίμενα πίστευα ότι είχα γεννηθεί αθλήτρια και ήξερα ότι η μετάβαση στον προπονητικό τομέα ήταν δύσκολη όμως οι συνθήκες ήταν ιδανικές για μένα, είχα την τύχη να είμαι σε ένα σωματείο που μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία με μια εξαιρετική ομάδα οπότε η μετάβαση ήρθε ομαλά.

Προσπαθώ να είμαι δίκαιη κάθε μέρα να βελτιώνομαι αγαπούσα πάρα πολύ τις συμπαίκτριες μου και αγαπώ επίσης της αθλήτριες μου τις σέβομαι και θεωρώ ότι στην προκείμενη περίπτωση εκείνες είναι πρωταγωνίστριες.

 

Αν σου γινόταν πρόταση να αναλάβεις το ανδρικό τμήμα του ΝΟΒ θα δεχόσουν;

 

όπως λέει και ο προπονητής και μέντορας μου κ. Γιαννουρής ο προπονητής είναι προπονητής σε όλες τις ομάδες, οι διαφορές είναι μικρές, βέβαια η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια στον γυναικείο χώρο και έχω ταυτιστεί με κάποια πράγματα νομίζω ότι με ενδιαφέρει σαν αντικείμενο περισσότερο, αλλά θεωρώ ότι κανείς προπονητής δεν πρέπει να σκέπτεται έτσι.

 

 

 

Η σχέση με τον αδελφό σου Πάνο Καμμένο (Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) και την πολιτική ?

 

Είναι καθαρά αδελφική η σχέση μας εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με την πολιτική ήμουν πάντα μακριά, είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω εμφανιστεί πολύ δημόσια σε δηλώσεις είτε οικογενειακές είτε κοινωνικές γιατί είμαι άνθρωπος του αθλητισμού έχω δοθεί σε αυτό οπότε εκ των πραγμάτων το πρόγραμμα μου και η ρουτίνα της ζωής μου δεν μου επιτρέπουν να ακόλουθης μια κοινωνική ζωή όμως η σχέση μου η αδελφική είναι πολύ καλή, ο Πάνος μου στάθηκε στον θάνατο του πατερά μας ακόμα περισσότερο σαν αδελφός από εκεί και περά με την πολιτική παρακολουθώ τις εξελίξεις χωρίς να συμμετέχω με εξαίρεση τον Δήμο (Β.Β.Β) που είχα δουλέψει λιγάκι πριν χρόνια κάτι που δεν το θεωρώ και πολιτική.

 

 

Γνωρίζω ότι έχεις ιδιαίτερη σχέση με μία συγκεκριμένη ράτσα σκύλων – τα golden retriever – και μάλιστα θεωρείσαι μία από τις καλύτερες εκτροφείς και εκπαιδεύτρια. Μίλησε μας λίγο για αυτό.

 

Τα σκυλιά είναι το πάθος μου το μεγάλο τα αγαπώ όσο τίποτα στη ζωή μου, είμαι εκτροφέας από το 1991εχω βγάλει πρωταθλητές σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, τα σκυλιά μου έχουν διαπρέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, είμαι διεθνής κριτής επίσης είμαι μέλος του Κυνολογικού Συλλόγου Ελλάδος και πρόεδρος της Επιτροπής κριτών, με ευχαριστεί να είμαι εκτροφέας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ υπεύθυνο ήμαστε σαν γονείς για τα σκυλιά όπως είναι οι γονείς για τα παιδιά τους ήμαστε υπεύθυνοι για το πώς θα συνεχίσουν την ζωή τους εφόσον έρχονται στα χεριά μας και γεννιούνται, με ευχαριστεί να δίνω σκυλιά σε οικογένειες και σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων γιατί τα Golden Retriever είναι σκυλιά που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις επιτυχώς, οπότε αυτό συμβάλλει και ψυχολογικά και στους μεγάλους αλλά και στα μικρά παιδιά και παιδιά με ειδικές ικανότητες οπότε αυτό πραγματικά με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Λατρεύω να ζω με τα ζώα και πιστεύω πως μέχρι το τέλος της ζωής μου αυτό δεν θα το αφήσω ποτέ.

Έχω 15 Golden Retriever που έχω, ασχοληθεί και με άλλες φυλές όμως η φυλή της ζωής μου είναι τα Golden.

 

 

 

 

Τι θα έλεγες στους γονείς που σκέπτονται να φέρουν τα παιδιά τους στον σύλλογο του ΝΟΒ

 

Είναι παράδεισος, η Βουλιαγμένη είναι παράδεισος, για τα παιδιά και για εμάς τους ίδιους, μεγαλώσαμε εδώ και τα παιδιά μας μεγαλώνουν εδώ και ελπίζω πως και τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν εδώ, νοιώθεις ασφάλεια υπάρχει πρώτα από όλα η επιλογή πολλών αθλημάτων και έτσι τα παιδιά έχουν ένα ευρύ φάσμα να επιλέξουν από Ιστιοπλοΐα – Σκι – Κολύμβηση – Πόλο και αλλά αθλήματα, ήμαστε ένα Σωματείο που παρέχουμε ασφάλεια στα παιδιά και οι συνθήκες είναι όμορφες φιλοξενούμε μεγάλο μεράκι και προσοχή.

Γενικά βλέπεις τα μικρά παιδιά που έρχονται στις σχόλες την πρώτη χρόνια στις σχόλες ποσό διαφορετικά είναι την επομένη χρόνια και τις περισσότερες φορές περιμένουν και λαχταράμε να έρθει το καλοκαίρι να ξεκινήσουν.

Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε μέσα από τις σχόλες και τα αθλητικά Camp είναι να κερδίζουμε παιδιά που θα συνεχίζουν και τους έχει δώσει το χάρισμα ο θεός στον αθλητισμό, γιατί σίγουρα είναι επιλογή όμως και χάρισμα αυτό το πράγμα.

 

Να πούμε βέβαια ότι είναι πολύ ασφαλές το μέρος του ΝΟΒ κάτι που το διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος ερχόμενος να σε συναντήσω

 

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να παρεξηγηθεί κάποια στιγμή αυτό όμως πρέπει να σκεπτόμαστε ότι επειδή εδώ κινούνται ελευθέρα αρκετά παιδάκια από το πρωί πρέπει να υπάρχει έτους είδους κατηγορία στην ασφάλεια για να νοιώθουν οι γονείς ήσυχοι όταν μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

 

Ποια είναι τα όνειρα σου για το αύριο και ένα μήνυμα για το φετινό καλοκαίρι

 

Είμαι ένας άνθρωπος που ζω την κάθε μου μέρα είμαι πολύ γεμάτη και νοιώθω ευλογία από τον θεό όταν μπορώ και έχω την πολυτέλεια να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν οπότε τα όνειρα μου είναι πολύ καθημερινά, να ήμαστε καλά να κάνουμε πράγματα όλοι οι άνθρωποι που μας γεμίζουν και για τις αθλήτριες μου και για την κόρη μου το ίδιο θέλω να τις βλέπω να προοδεύουν μέσα από διαδικασίες που τις ευχαριστούν να δινόμαστε χωρίς να αναλωνόμαστε με συνέπεια και αξιοπρέπεια όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε στην ζωή μας και στην δουλειά μας γενικά σε ότι κάνουμε.

Για το καλοκαίρι να ευχηθώ να υπάρξει μια όμορφη εξέλιξη σε όλα τα πράγματα οι άνθρωποι να δουν πιο αισιόδοξα την κάθε τους μέρα.

Με γενικότερη ευχή το καλοκαίρι να μας δώσει δύναμη να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που έχουν έρθει τα προηγούμενα χρόνια και να βγούμε πιο δυνατοί για τον χειμώνα που άρχετε.

Ο αθλητισμός δημιουργεί σχέσεις ζωής και δυναμώνει τα παιδιά στο σώμα και στο πνεύμα, ώστε να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας όλοι.

 

Αλεξία να σε ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα που είχαμε, σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο λειτούργημα σου

 

Διαβάστε επίσης την συνέντευξη της Αλεξίας Καμμένου στην έντυπη μορφή της Εφημερίδας “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ”

 

Copyright © notiansvoice.gr

    

Απαγορεύετε η όποια αναδημοσίευση σέ άλλο μέσο χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη και αναφορά της πηγής όπως και η επεξεργασία (αλλοίωση) παραποίηση των φωτογραφιών που συνοδεύουν τα άρθρα.

 

Η σελίδα notiansvoice.gr χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο